CV ketel vervangen in Tilburg

Geen bedrijf of huishouden is gelijk. Dat uit zich ook in de eisen die worden gesteld aan de verwarming. De juiste CV ketel kiezen is daarom nog niet zo eenvoudig. Wilt u uw CV ketel vervangen in Tilburg? Dan staan gelukkig onze verwarmingsspecialisten altijd klaar om u te begeleiden bij de keuze. Wij beschikken over uitgebreide kennis van de ketels die op de markt zijn. Dus woont u in Tilburg of omgeving en heeft u een nieuwe CV ketel nodig? Neem dan snel contact op met de door ons aangedragen professional. Wij zijn u graag van dienst!

De Hoogrendement CV ketel

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van centrale verwarming hebben geleid tot nog zuinigere ketels. Vroeger bestond alleen de ‘gewone’ of conventionele CV ketel. Deze verspilde nogal wat energie, doordat de rookgassen en waterdamp die vrijkomen bij het verwarmen van het water niet gebruikt werden. En dat betekent energieverlies.

De HR ketel pakt dat anders aan: doordat waterdamp gecondenseerd wordt, bereikt deze ketel een rendement van tenminste 100%. De nieuwste typen doen daar zelfs nog een schepje bovenop en bereiken rendementen tot wel 107%. Bij de installatie van een HR ketel moet er wel een waterafvoer aanwezig zijn. Is dit niet mogelijk of te kostbaar, dan is een VR ketel misschien een optie.

De VR ketel

VR is een type ketel dat tot 80% van het verbruikte gas om in warmte. Een minder hoog rendement dan bij de HR ketel dus, maar nog steeds behoorlijk.

Dit type CV ketel is goedkoper in aanschaf dan de HR variant, maar heeft dus ook een minder hoog rendement. Bijkomend voordeel is dat er geen afvoer aanwezig hoeft te zijn en de ketel dus in principe in iedere ruimte geplaatst kan worden.

Deze nieuwe soorten ketels zijn bij uitstek reden om uw verouderde CV ketel te vervangen. Een nieuw systeem kan u veel stookkosten besparen. de door ons aangedragen professional is dé CV-specialist die u in Tilburg kan adviseren bij het zoeken van een nieuwe ketel. Ook het vervangen van een radiator, expansievat of het leidingwerk is geen probleem. Neem contact met ons op via 0800 255 3733.